• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

23 Mart 2011 12:28

Nevruz Bayramı Kimin?

Nevruz Bayramı bizim olmasa gerek! Neden mi?

Bizim kutladığımız bayramlar, mübarektir. Bunun yanında sevgi, saygı ve hoşgörü içinde sevinç ve mutlulukla kutlanır. Şeker, tatlı ve ikramlar dağıtılır. Büyüklerin elleri, küçüklerin gözleri öpülür, onlara harçlık verilir. Yoksa öyle değil midir? Ben mi yanlış biliyorum.

Ancak ve ancak güzel anlar yaşanıyorsa bunun adına bayram denir. Güzel şeyler yoksa bunun adına bayram demek doğru olmaz. Bayramlarda bunlar yapılmıyorsa bunun adına bayram denmez ki. Bir defa bizim bayramlarımızda polis güvenlik önlemi almaz, tedirginlik yaşanmaz.

Dedik ya bizim bayramlarımızda insanlar sadece mutlu olur. Yurdun dört bir yanında kutlanan Nevruz Bayramı söylenenlere göre barış, hoşgörü, kardeşlik, dostluk bayramıdır. Nevruz bu yönüyle birlik ve beraberliğin de simgesi olmuştur. Peki, Nevruz simgesi böyle ise bu yapılanlar ne?

Bizim bayramlarımız da böyle güzellikler yaşanırken, baharın başlangıcı olarak bilinen Nevruz Bayramında neden insanlar korku içinde kutluyorlar? Neden tereddüt ve endişe dolu gözlerle bekleniyor? Peki, bu bayram kimin ve ne için kutlanıyor? Ya da bunun adı bayram değil de başka bir şey mi? Temennimiz, İnşallah 1 Mayıs İşçi Bayramı güzel olur. Yorumu siz değerli okuyucularımıza bırakıyoruz. Sağlıcakla kalın…

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.