• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

30 Ocak 2009 22:31

Öğrencilere Yarı Yıl Tatili

Çubuk’ta notları iyi olan öğrenciler sevinirken, zayıfları olan öğrenciler anne ve babalarına ne söyleyeceklerini kara kara düşündüler.

Örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler, ilk yarıyıldaki çalışmalarının karşılığı olan karnelerini alarak, 2 haftalık yarıyıl tatiline çıktılar. 2008-2009 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi nedeniyle Hayri Arslan Meslek Lisesinde karne töreni düzenlendi. Çubuk’ta 8 orta öğrenim, 17 ilköğretim, 11 adet mesleki eğitim okullarından oluşan toplam 36 okulda 19 bin 350 öğrenci karne aldı. Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak, Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Kahraman, Okul Müdürü Celalettin Gözen, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar.

Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak, yarıyıl tatilinin, öğrencilerin eksikliklerini değerlendirmeleri ve dinlenmeleri açısından önem taşıdığını söyledi. Kötü karnenin veliler için başarı ölçüsü olmaması gerektiğini ifade eden Toprak:”Yaklaşık 4 ,5 ay süren eğitim ve öğretim çalışmalarımız 1. yarıyıl karşılığını almak üzere buradayız. Biliyoruz ki hepiniz heyecanlısınız. Bugün bazılarımız sevinecek, bazılarımız biraz üzülecek ancak şunu iyi bilmeliyiz ki almış olduğunuz karne ve diğer belgeler, sizin emeklerinizin birer aynası üzülmek yerini çalışmalarınızı tekrar gözden geçirip yeni bir yol çizebilir, ikinci yarıyıl sonunda sevinenler arasına katılabilirsiniz. Velilerimizden de benim isteğim şudur ki başarıları da, başarısızlıkları da günlük değerlendirmeyelim. Çocuklarımıza yardım edip, eksikliklerini telafi etmelerini sağlayalım. Bugün burada toplanmış iken eğitim öğretime yürekleri ile emek veren bütün öğretmenlerimize teşekkür ederim” dedi

Tören de Anasınıfı öğrencilerine karnelerini Mensur Toprak verirken, takdir belgelerini de Salih Kahraman verdi. Ödül töreninin ardından, sınıf öğretmenleri tarafından öğrencilere karneleri dağıtıldı. Notları iyi olan öğrencilerin sevinçleri gözlerinden okunurken, düşük olan öğrenciler de anne ve babalarına ne söyleyeceklerini kara kara düşünüyorlardı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.