• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

15 Şubat 2010 20:58

Okul Müdürü Dolandırıldı

dolandirici.Çubuk Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Emine Ayla Çiftçi, kendilerini ‘polis’ olarak tanıtan dolandırıcıların kurbanı oldu.

 Ayla, dolandırıcıların çeşitli gerekçelerle istedikleri 19 bin kontörü farklı zamanlarda ödemek durumunda kaldığını söyledi.

Çubuk Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Emine Ayla Çiftçi, okulun telefonunu arayan ve kendisini ‘polis’ olarak tanıtan kişinin, “Borcunuzdan dolayı ev telefonunuz kapalıymış. O yüzden sizi iş yerinden arıyoruz” dediğini, tüm özel bilgilerinin öğrenilerek bir şekilde ikna edilip, dolandırıldığını söyledi. Cep telefonundan da arayan aynı kişinin, “Dolandırıcılar, telefon numaranızı kopyalamış. Hesabınız kopyalanmış, para çekilmiş olabilir. Onları yakalamamız lazım. Bu kişiler banka hesaplarınıza da girmiş olabilir” dediğini belirtirken, aynı kişinin daha sonra bankaya giderek telefonu açık tutmasını istediğini belirtti.

Çiftçi, şunları anlattı: “Banka şubesine gittiğimde kredi kartım ile bir işlem yapmam gerektiğini belirterek, verdikleri telefona da kontör yüklememi istediler. Bu sırada ‘Gözünüz aydın sizi dolandıran kişilerin bilgilerine ulaştık. Ancak birkaç işlem daha yapmamız gerekiyor. Bunun için yine kontör göndermeniz gerekiyor’ dediler. Ben de her defasında bin kontör olmak üzere toplam 19 bin kontör yükledim. Ancak artık canıma tak edip sorduğum sorular üzerine bana küfür edip, telefonu kapattıklarında dolandırıldığımı anladım” diye konuştu.

Tüm özel bilgilerimi edinen kişilerin kendisini dolandırdığını çok geç anladığını belirten Emine Ayla Çiftçi, şunları söyledi:

“Arayan kişiler borcumdan dolayı ev telefonumun kapalı olduğunu nereden biliyor? Burada kurumların bir zafiyeti mi var anlamakta güçlük çekiyorum. Bana, ‘Koskoca okul müdürü nasıl kandırılıyor?’ deniliyor. Benim tüm bilgilerime ulaşılıyor. O kadar inandırıcı oluyorlar ki anlamak mümkün değil. Telefonda arayan kişi ‘Hesabınız kopyalanmış, para çekilmiş olabilir, alışveriş yapmış olabilirler, kontrol eder misiniz?’ dedi. Cep telefonumu isteyen kişi, ‘Kimseyle irtibata geçmeyin, iki polis sizi takip ediyor. İşlem biter bitmez zanlıyı yakalayacağız’ dedi. Ben de bankaya giderek bazı sorular sorduğumda küfredip, telefonu kapattılar. Bu adamlar bizim telefonlarımızın kapalı olduğunu nereden biliyor, özel bilgilerimize nereden ulaşılıyor anlamakta güçlük çekiyorum”dedi.

Çubuk SML Müdürü Emine Ayla Çiftçi, kendisiyle birlikte Çubuk’ta aynı şekilde birçok kişinin dolandırıldığını belirterek, Çubuk Emniyet Müdürlüğü’ne şikâyetçi oldu ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Müdür Çiftçi ile aynı okulun Müdür Yardımcısı Himmet Kayacan ve 3 öğretmenin dolandırılmaya çalışıldığı öğrenildi. Çubuk polisi, okul müdürü Çiftçi’nin de şikâyeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.