• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

22 Nisan 2010 23:36

Okullarda Güvenli Ortam Sağlanacak

haber- cubuk mebOkullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koordinasyon Toplantısı Yapıldı.

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 20.09.2007 tarihinde imzalanan “Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu Ve Önleyici Tedbirlerin alınılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü” ne istinaden, Çubuk Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Koordinasyon toplantısı Çubuk Sağlık Meslek Lisesinde Çubuk Kaymakamımız Sayın Meftun DALLI başkanlığında yapıldı.

           “OKUL POLİSİ PROJESİ” adı ile bilinen proje toplantısına Çubuk Kaymakamı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Tüm Okul Müdürleri, Müdür Yardımcıları, Rehber Öğretmenler ile Emniyet Teşkilatı mensupları katıldı.

           Toplantıda okumak ve anlaşılmak isteyen 9 yaşındaki küçük bir kızın düşüncelerini anlatan “Elimden Tutun” isimli slayt gösterisi ile başladı, yapılan protokolün tanıtımı ile devam eden toplantı Kaymakam bey, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü program üzerine konuşmaları ile devam etti.

           Toplantı taraf kurumlarca yapılması gereken yükümlülükler belirlendi. Daha sonra öneri ve istekler bölümünde katılımcılar sorun ve çözüm önerileri üzerine görüş bildirdiler.

           Kaymakam bey görevin önemsenmesini istedi, Emniyet Müdürü, okul önlerine imkanlar ölçüsünde güvenliğin artırılacağını ve okul idare ve rehber öğretmenler ile iş birliği içerisinde olunacağını söyledi. İlçe Milli eğitim Müdürü  ise Protokol çerçevesinde her türlü üzerine düşenlerin yapılacağını belirterek Endüstri Meslek Lisesi ile Çubuk Lisesine okul polisi verilmesini istedi.

Okul Müdürleri ve rehber öğretmenler ise Internet kefelerin daha sık kontrol altına alınması, Öğrencilere sadece sbs ve öss değil kültürümüzün ve manevi yönlerimizin de anlatılması gerektiği, öğrencilerimize özverili ve iyi tanıyarak yaklaşılması gerektiği, İlçemizde açılan yetenek kursları ve sportif kursların öneminden bahsedilerek İlçemizde sosyal – sportif faaliyet alanlarının artırılması gerektiği vurgulandı.

Ülkemizden uygulanan 7-19 yaş aile eğitimi programının tüm öğretmenlere ve ailelere de verilmesi gerektiğini söylenerek toplantı sona erdi.

 Alınan kararlardan bazıları.

  • İlçe güvenlik ekibi kurulacak
  • Her okul Güvenlik, irtibat ve krize müdahale ekibi kuracak
  • Örnek güvenlik modellerinin oluşturulması ve okullara bildirilmesi
  • Sorun ve çözün analizleri ile ihtiyaç analizleri yapılacak
  • Okul güvenliği için uzman kişilerce seminer, panel düzenlenecek Aile ve sivil topum kuruluşları iletişim içinde bulunacak
  • Her ayın son gününde koordinasyon toplantısı yapılacak

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.