• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

10 Şubat 2011 17:06

Ölçü ve Tartı Aletlerine Dikkat

Çubuk Belediyesi, Mevcut Bulunan Her Türlü Ölçü ve Tartı Aletlerinin Periyodik Muayene, Ayar ve Damgalarının Yaptırılması Yönünde Vatandaşları Uyardı. 

Çubuk Belediyesi, 3516 Sayılı Ölçü Ayar Kanunu’na göre 28 Şubatta ticaret amacıyla kullanılan veya mevcut bulunan her türlü ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene, ayar ve damgalarının yaptırılması yönünde vatandaşları uyardı.

Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 3516 Sayılı Ölçü Ayar Kanunu’na göre ocak ve şubat aylarının ölçü ve tartı aletlerinin yıllık beyanname dönemi olduğu ve iş yeri veya alım satımda ölçü ve tartı aleti kullanan herkesin bu dönemlerde bulundukları belediyeye, tartı aletlerinin beyannamelerinin verilmesinin zorunlu olduğu hatırlatıldı.

Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Belediyemiz Ölçüler ve Ayar Memurluğu hizmet bölgesinde ticaretle iştigal eden ve ellerinde mevcut her türlü ölçü ve tartı aletlerini bulunduran esnaflarımızın, 3516 sayılı ölçüler ve ayar kanunun ilgili maddesi uyarınca süresinde beyanname vermeleri gerekmektedir. Bu sebeple ölçü ve tartı aletlerinin yıllık muayene ve damga işlemlerini yaptırmak isteyen mükelleflerin beyanname verme süresi 01 Ocak 2011 tarihinde başlayıp, 28 Şubat 2011 günü mesai saati bitiminde sona erecektir. Beyanname verme süresinde beyanname vermeyenlere 3516 sayılı ölçüler ve ayar kanunun 14. ve 15. maddeleri gereği idari ve cezai işlem uygulanacaktır.”

Konunun önemli olduğunu belirten yetkililer, ölçü ve tartı aleti sahiplerinin mağdur olmamaları için süresi içerisinde beyannamelerini mutlak surette vermeleri gerektiği konusunda bir kere daha uyardı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.