• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

22 Kasım 2009 19:28

Orman İşçisi Zor Şartlar Altında Çalışıyor

cubuk orman iscisiAdana’dan Ankara’nın Çubuk ilçesine orman işçiliği yapmak için gelen vatandaşlar, ormanlık alanda elektriği ve suyu olmayan naylon çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Ankara Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Çubuk Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanındaki yanan orman alanlarında çalışmak için Adana’dan aileleriyle gelen işçiler, Hacılar köyü yakınında ormanlık alana yerleşti.

Kurdukları elektriği ve suyu olmayan naylon çadırlarda aileleriyle beraber kalan, yanan ağaçları önce kesen ardından sarp arazide katırlar yardımıyla taşıyan 15 işçi, yağmur çamur demeden yoğun bir tempoda çalışıyor.

Yöre halkının ‘’Adanalılar’’ dediği işçilerden Yaşar Üğücü, memleketleri Adana’dan 1 ay önce Çubuk’a geldiğini belirterek, çocukluğundan itibaren yurdun çeşitli alanlarında orman işçiliği yaptığını söyledi.

Orman işçiliğinin dışında bildikleri ve geçimlerini sağlayacak başka işlerinin olmadığını ifade eden Üğücü, ‘’Nerede orman işi varsa biz orada kendimize yeni bir hayat kurmaya çalışıyoruz. Yaşam şartlarımızın yetersiz olması nedeniyle bazı sıkıntılarla karşılaşıyoruz ama başka çaremiz yok. Çoluk çocuk kurduğumuz naylon çadırlarda yaşıyoruz. Kaderleri bizimkine benzemesin diye okula giden çocuklarımızı memlekette bıraktık’’ diye konuştu.

Eşi Fadime Üğücü ise havaların soğumasıyla şartlarının daha da ağırlaştığını ifade ederek, elektrik ve suyun olmamasının kendilerini birçok imkandan mahrum bıraktığını söyledi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.