• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

23 Ocak 2014 22:47

Otobüs Terminali Yeni Yerine Taşındı

cubuk yeni otobus terminaliÇubuk ilçesinde otobüs terminali yeni yerine taşındı, eski terminal alanının bir kısmı ise yol olarak kullanılmak üzere düzenlendi.

Çubuk Ankara arası çalışan otobüslerin hareket noktası olarak kullanılan Atatürk Mahallesi Cengiz Topel Caddesi’ndeki otobüs terminali, Barbaros Mahallesi Ayasofya Caddesi’ne taşındı.

Çubuk Belediyesi tarafından hazırlanan terminal alanın otobüsler tarafından bu günden itibaren kullanılmaya başlanılacağını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Barbaros Mahallesi Ayasofya Caddesi üzerindeki yeni terminal alnından hareket eden otobüslerin yine daha önceki güzergahları takip ederek ulaşımı sağlayacaklarını belirtti.

Daha önce yapılan hazırlıklarla birlikte EGO Genel Müdürlüğü Otobüs Daire Başkanlığı 4. Bölge Müdürlüğü tarafından alınan karar uyarınca ulaşımın yeni terminal alınandan sağlanacağını kaydeden Başkan Özden, ’’Mevcut terminal alanı Pazar yerine bitişik olması ve merkezde kalması nedeni ile burada çok yoğun bir şekilde trafik yoğunluğu yaşanmaktaydı. Bu nedenlerden dolayı otobüs terminalini Barbaros Mahallesindeki Ayasofya Caddesinde bulunan bölgeye taşıdık. EGO ile gerekli görüşmelerin yapılmasının ardından bu günden itibaren EGO ve Özel Halk Otobüsler yeni terminal alanından hareket edecekler’’ dedi.

Yeni terminal alanın otobüs ring hattına en uygun gölge olduğunu ifade eden Başkan Özden, ’’ Belediyemiz Fen İşleri ve Destek Hizmetleri Müdürlükleri tarafından dinlenme ve ihtiyaç birimleri ile park alanlarının yapıldığı yaklaşık 5 bin metrekare terminal alanı merkezden 1250 metre uzaklıkta bulunuyor. Bu alan başta Atatürk ve Barbaros Mahallelerimiz olmak üzere Gökçedere ve Ağılcık Mahallelerimizin de ulaşımını rahatlatacak. Ayrıca ilçemize çalışan EGO otobüs sayısına 2 adat daha otobüs ilave edildi. Önümüzdeki günlerde de TOKİ konutları, Yukarı Çavundur ve Tahtayazı ile Akkuzulu Mahallelerimizin bulunduğu iki ayrı hatta EGO otobüsleri çalışacak. Akyurt’tan hareket eden EGO otobüsleri de Taşpınar Mahallemize kadar gelerek ulaşımı bu noktadaki ulaşımı sağlayacaklar’’ diye konuştu.

Eski otobüs terminal alanında otobüslerin otopark olarak kullandığı alan ile belediye tarafından kademe olarak kullanılan alanların bir kısmı açılarak yola dönüştürüldüğünü hatırlatan Başkan Özden, yapılan çalışma ile Mevlana, Cengiz Topel ve Alparslan Türkeş Caddelerinin bağlantılarının sağlandığını ve bu noktada ulaşımın daha da kolaylaştırıldığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.