• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

17 Mayıs 2013 19:31

Otonomi Galericiler Sitesini Temeli Atıldı

Ankara’daki oto galerilerinin tek adreste toplanmasını sağlayacak olan Galericiler Sitesi’nin temeli Akyurt’ta atıldı.

375 bin metrekare alan üzerinde hizmet verecek büyük tesisin temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Başkent Otomotivcileri Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç ve çok sayıda iş adamı ile galerici katıldı.

Törende ilk olarak söz alan kooperatif başkanı Aydın Erkoç, ikinci el oto alım-satımının tanımı yapılmamış bir iş kolu olduğuna değinerek, kendi çabalarıyla kurdukları kooperatifte inşaat aşamasına geldiklerini belirtti ve kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise konuşmasında Avrupa’nın yıldızı parlayan başkenti olan Ankara’da mahalle aralarında, apartman altlarında otomobil satışı yapılmasının sonlandırılması gerektiğini, Kayseri, Van gibi illerde oto galeri sitelerinin daha önce hayata geçirildiğini ve Başkent’te bu projenin Avrupa’nın en büyüğü olacak şekilde yapılmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Ayrıca Atalay, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese tek tek teşekkür etti.

Çankaya Gençlik Derneği seğmen ekibinin gösterisinin ardından temel atmak için Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Akyurt Kaymakamı Mustafa Yiğit ve kooperatif başkanı Aydın Erkoç sahneye çıkarak butona beraber bastı.

Dualarla temeli atılan Otonomi adlı tesis, 600 işyeri, ibadethane, otopark, konut ve ofisler ile test sürüş alanlarından oluşuyor ve 24 ayda tamamlanması planlanıyor.

otonomi oto galericiler

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • mahmut 01 Kasım 2013 14:45 CEVAPLA

    hayırlı olsun