• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

25 Eylül 2010 14:22

Özden Beyaz Tv’ye Konuk Oldu

Başkan Özden Beyaz Tv’de Çubuk Kültür Festivalini Anlattı.

cubuk belediye baskani lokman ozden

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, bu yıl 6’ıncısı düzenlenen ”Uluslararası Çubuk Kültür Festivali” ve ilçe hakkında bilgi vermek için Beyaz Tv’de yayınlanan ‘Beyaz Manşet’ programına konuk oldu.

Beyaz Tv’de yayınlanan sabah programı ‘Beyaz Manşet’e konuk olan Belediye Başkanı Lokman Özden, festivalde bu yıl sadece turşuyu değil, ilçenin tüm değerlerini tanıttıklarını ve ziyaretçilerin ilçeden memnun bir şekilde ayrıldıklarını söyledi. Festival ile birlikte ilçeye gelen insanların sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Başkan Özden, bu yıl yapılan festivale siyasilerin de gereken ilgiyi gösterdiklerini kaydederek,”Bu yıl 6’ıncısını düzenlediğimiz festivalimize İçişleri Bakanı Prof. Dr. Beşir Atalay’dan, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’e, Ak Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek’ten, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e ve çevre ilçe belediye başkanlarımıza kadar gereken ilgi ve alaka gösterilmiştir. Festival alanını gezen Sayın İçişleri Bakanımız Beşir Atalay ve Ankara Valisi Sayın Alaaddin Yüksel, festivalin ilçeye kattığı katma değerden övgüyle söz etmişlerdir”dedi.

Belediye tarafından yapılan İSO çalışmaları kapsamında festival alanına gelen insanlarla anketlerin yapıldığından da bahseden Başkan Özden, festivale gelen binlerce insanla anket yapıldığını ve mükemmel bir memnuniyetin olduğunu vurguladı. Esnafın duyduğu memnuniyeti de kendisine her defasında ilettiklerini anlatan Başkan Özden, ”Turşucumuz, et satan kasaplarımız, köylümüz, gözleme ve bazlama üretip satan esnafımız ve özellikle ‘Çubuk agat’ taşı işleyerek satışı yapan esnafımız bu festivalden çok memnun olduklarını her defasında bana iletti. Festivale bir hafta kala işlemeye başladığı taşlardan gümüş yüzük, kolye veya küpe satan bir ustamız, kendisi engellide bir vatandaşımız 7 bin TL’nin üzerinde satış yaptığını söyledi. İnsanlarımız ürettikleri ürünleri kendi ilçelerinde satıyorlar. Yani Pazar aramalarına gerek kalamadan satış yapıyorlar” diye konuştu.

Festivale katılmak için ilçeye gelen yabancı guruplar sayesinde hem ilçenin hem de Türkiye’nin bir tanıtımı olduğunu da kaydeden Başkan Özden, festivalden memnun olarak ayrılan her vatandaşın kendi ülkesinde ilçenin, Ankara’nın ve Türkiye’nin tanıtımını yaptığı ifade etti. Turşunun Çubuk’un tanıtımına çok büyük katkı sağladığından da bahseden Başkan Özden, turşunun yanında alt başlıklarda Çubuk agat taşı, eti, vişne reçeli, Taşpınar karpuzu, Ağılcık kavunu, Çubuk baklavası, Akkuzulu domatesi ve salçası ile yöresel yemeklerinin de tanıtıma katkı sağlayacağını ifade etti.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin Çubuk’ta kurulması ile de Çubuk’un taçlanacağının altını çizen Başkan Özden, ”İlçemiz yeni yolu ve yapılacak Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile artık tam bir anlamıyla metropole entegre olmuş bir ilçe olacak” dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.