• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

12 Aralık 2011 14:56

Özden Cem Evi Programına Katıldı

lokman ozden

Özden Cem Evi Programına Katıldı

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Kargın Mahallesi’ndeki cemevinde Muharrem Ayı vesilesiyle düzenlenen programa katıldı.

Kargın Mahallesi cemevinde düzenlenen programa, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’in yanı sıra, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarihsel önemi ve kutsal yönü çok önemli olan bir ayı yaşadıklarını belirten Kargın Mahallesi Muhtarı Yüksel Tüfeközdemir, “Muharrem Ayı acılar ve sevinçlerin bir arada yaşandığı bir aydır. Birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik içinde, saygı sevgi çerçevesinde beraberce dertleşiyoruz, yemeğimizi yiyoruz, aşuremizi yiyoruz. İnancımızda da esas olan budur ve milletimizin de şiarında bu kardeşlik, birlik, beraberlik, dostluk vardır. Bu dostluğu burada çok sıcak bir şekilde, hep beraber yaşıyoruz. Ne mutlu bizlere” diye konuştu.

‘Muharrem’ denilince ilk akla gelenin Allah rızası için tutulan oruçlar olduğunu belirten Tüfeközdemir, “Bu ayda oruç tutmak başta Hz. Ali olmak üzere on iki imamlara gösterilen sadakati davranışa dökmektir. Bu ayda Kerbela’daki katliamlardan Hz. Hüseyin’in büyük oğlu Hz. Zeynel Abidin’in kurtulmasının sevinci olarak 13’üncü gün aşure dağıtılır. İşte o gün, bugündür. Aşure programına katılan ve katkı veren herkese teşekkür ederim” dedi.Program Alevi Dedelerinden Ahmet Kuzukıran’ın yaptığı dualar eşliğinde misafirlere ve vatandaşlara aşure ve yemek ikram edilmesinin ardından son buldu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.