• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

10 Şubat 2019 15:19

Sebze ve turşu üreticileri ekonomiye can katacak

Sebze ve turşu üreticileri ekonomiye can katacak

Çubuk’ta “Üret ki ilçene ve yarınına katkın olsun” projesi kapsamında sebze ve turşu üreticileri bir araya geldi.

Çubuk Ziraat Odasında bir araya gelen üreticiler, proje kapsamında bir çiftçi üretirken aynı zamanda turşu üreticisi de turşusunu kurarak ekonomiye can katacak kararı aldılar.

Yapılacak proje kapsamında ilçe ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacağını belirten Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle: “İlçede ekonomiyi biraz daha fazla hareketlendirecek olan proje kapsamında ürünlerimizi hem yetiştireceğiz, hem de aynı tazelikte turşu kuracağız. Oda ve kooperatif ve oda olarak sebze üreticileri ile turşu üreticilerini bir araya getirerek ilçemiz adına güzel bir karar aldık. Sektörümüzle ilgili sorunlarımızı ortak akılla ve hep beraber gidermeye karar verdik” dedi.

Çubuk Turşu Sebze Meyve Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hasan Işık ise: “Daha önce eksik sebze ve meyvelerimizi komşu il ve ilçelerden alıyorduk. Yapılan bu antlaşma ile artık büyük oranda ürünlerimizi Çubuk’ta yetiştireceğiz. İlk madde sözleşmeli tarım sebze üreticileri ile turşu üreticileri arasında imzalanacak ve ortak oluşturulacak bir hakem heyeti huzurunda imzalar atılacak. İkinci madde turşucuların kullandığı salatalık eleklerinin oluşturulacak bir heyet tarafından standart hale getirilmesi. Üçüncü ve en önemli salatalıktan başka turşu için kullanılacak bütün sebzelerin Çubuk’ta üretilmesi ve sulu tarımın iyi tarım uygulamaları çerçevesinde organik gübre ile çok daha büyük alanlarda yapılmasına karar verdik. Ayrıca sadece turşu için değil sebze hali ve pazarlarda satılabilecek yeşillik üretimi konusunda da ileriye dönük planlamalar oluşturduk” dedi.

Işık: Sebze üreticilerimiz kooperatifimize ÇKS belgesi ve kimlik fotokopisi ile üye oldukları takdirde üyelerimize; tohum, gübre, fide, sulama tesisatı gibi destekleri de sağlıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.