• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

04 Eylül 2013 19:21

Şehit Ailesinin Mutlu Günü

sehit ailesi mutlu gunuVatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzur için 11.04.1994 tarihinde, Ağrı Tendürek dağında bölücü terör örgütü PKK ile girmiş olduğu silahlı çatışmada, Şehit olan Piyade Er Ali Gergin’in kardeşi İse Gergin, Çubuk Arsanlar Kır Bahçesin yapılan düğün töreninde Büşra Duran ile evlenerek hayatlarını birleştirdiler.

Şehit Ailesinin düğününe, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Çubuk Belediyesi Özel Kalem Müdürü Yusuf Akaya, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan ve yönetim kurulu üyeleri, şehit aileleri, gaziler, akrabaları, komşuları ve davetli misafirler katıldı.

Dernek Başkanı Zeki Avan düğünde yapmış olduğu konuşmada: “Sözlerime başlamadan önce, Cennet vatanımız için seve seve canları feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Bedenin bir parçasını feda eden gazilerimize de geçmiş olsun diyorum. Şuan görevi başında olan, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli askerlerimize,  polislerimize ve tüm güvenlik güçlerimize de üstün başarılar diliyorum. Vatanımı sevmemizin bir bedeli var. Şehitlerimizi canları feda ettiler. Gazilerimizde bedenlerinin bir parçasını feda ettiler.

Derneğimizin kuruluşundan bu güne kadar şehit ailelerimizin ve gazilerimizin mutlu ve kederli günlerinde hep yanlarında olduk. Bundan sonra da gücümüz nispetinde, yanlarında olmaya devam edeceğiz. Amacımız onlara yalnız olmadığını hissettirmektir. Yeni evlenen çiftimize de ömür boyu mutluluklar diliyoruz.

Mısır ve Suriye’de yapılan katliamları şiddet ve nefret ile kınıyoruz.

Sözlerine Mısırda ve Suriye’de yaşanan insanlık dışı dramı ve yapılan katliamlara değinen dernek başkanı Zeki Avan, Dünya’da İslam coğrafyasında insanlık dışı dramı yaşanmaktadır. Mısırda Müslüman din kardeşlerimiz, polis ve askerler tarafından, kendi insanları tarafından yaşlı, kadın, çocuk demeden katliam yapılmaktadır.

Suriye’de yine Suriye rejimi tarafından kendi halkına katliamlar yapılmaktadır. İnsanlık dışı yapılan bu katliamlar içimizi sızlatmaktadır. Yapılan bu katliamları şiddet ve nefret ile kınıyoruz. Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, yarılara acil şifalar diliyoruz ” dedi.

Şehit babası ve aynı zamanda Kıbrıs Gazisi olan Ramazan Gergin’de yapmış olduğu konuşmasında: “1974 Kıbrıs harekâtında Cenabı Allah bana şehitliği nasip etmedi.  Gaziliği nasip etti. Daha sonra güneydoğu’da PKK’ya karşı düzenlenen operasyonlarda oğlum Ali şehit oldu. Ne mutlu bana şehit babası oldum. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’e, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan’a, şehit ailelerine, gazilere ve bütün davetli misafirlere teşekkür ediyorum” dedi.

Dernek Başkanı Zeki Avan tarafından, şehit kardeşi İsa Gergin’e şehit olan abisi Ali Gergin’in resminin bulunduğu şehitler panosu, şehit babası Ramazan Gergin’e Türk Bayrağı, şehit annesi Satı Gergin’e Kuran-ı Kerim Meali ve Büşra Duran Gergin’de küçük altın hediye etti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.