• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

01 Ocak 2011 11:14

Şehit Oğlunun Adını Babası Yaşatacak

Ankara-Çubuk’ta yaşayan Cemal Şişman (70), 1989 yılında şehit olan oğlu Selahattin Şişman için 16 derslikli okul yaptıracak.

Çubuk’ta çiftçilik yapan Cemal Şişman yaptığı açıklamada, bugüne kadar çok çalıştığını ve bundan sonra da kazandığı paraları hayır işlerinde kullanacağını belirterek, 1989 yılında Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde vatani görevini yaparken, trafik kazası sonucu şehit olan oğlu Selahattin için okul yaptıracağını söyledi. Çocukluk yıllarında yaşadığı bölgede okul olmadığı için ancak ilköğretim 3. sınıfa kadar okuyabildiğini anlatan Şişman, o günden beri eğitime duyduğu özlemden dolayı, şehit oğlunun doğup büyüdüğü Sünnü Mahallesi’ne bir okul yaptırmaya karar verdiğini anlattı. ‘Ahirette oğlum bana ‘baba benim için ne yaptın?’ derse, ona cevap olarak ‘senin için okul yaptırdım’ diyebilmek için okul yaptırıyorum’ diyen Şişman, 5 bin 660 metrekarelik alana yapılacak okulun 3 bin 200 metrekare kapalı alana sahip olacağını, 16 dersliğinin yanı sıra spor ve tiyatro salonu bulunacağını kaydetti.

540 öğrencinin eğitim göreceği okulun 1 milyon 200 bin liraya inşa edileceğini bildiren Şişman, ‘Okul tamamlandığında bahçesini dolduracak öğrencilerin cıvıl cıvıl seslerini duydukça oğlumun acısını bir nebzede olsa unutacağım’ dedi.

Şişman, bir süre önce de babası adına bir cami yaptırdığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.