• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

02 Ocak 2014 22:07

Taşeron İşçilerden Eylem

taseron isciler isten cikarilmaÇubuk’ta Süleyman Demirel Huzurevi bünyesinde çalışan taşeron işçileri, işten çıkarılmalarına tepki göstererek eylem yaptı.

Huzurevi önünde bir araya gelen taşeron işçileri, işten çıkarılmalarına tepki göstererek sorunun çözülmemesi halinde eylemlerine devam edeceklerini ifade etti.

Huzurevi önünde içeriye alınmayan işçiler, yöneticilerin de içeriye girmesini engellemeye çalıştı.

İşçilerden Gülay Kararslan (43) huzurevinde yaklaşık 14 yıldan bu yana çalıştığını söyleyerek, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri tarafından daha önce kendilerine işten çıkarma olmayacağı ve kimsenin mağdur edilmeyeceği sözünün verildiğini iddia ederek, ”Bizi işten çıkarmayacaklarını ve kendi bünyelerinde bulunan başka kurumlarda istihdam edeceklerini söylediler. Biz bunları beklerken yılın ilk günü gelen telefon doğrultusunda, 26 personel işten çıkarıldı. Bize, buranın yıkılacağı söylendi. Çubuk’a yeni huzurevi açıldı. Neden oraya Ankara’dan başka huzurevi çalışanları getirildi ve neden son zamanlarda yeni işçi alındı? Temizliği bize yaptırıldı. Gerekçe olarak da bize işçi fazlalığı var deniliyor. Madem öyle işçi fazlalığı vardı, neden son işçiler alındı? Bize yöneticiler tarafından hiçbir bilgi verilmedi” şeklinde konuştu.

Yıldız Elvan (48) ise tek isteklerinin işlerine geri dönmek olduğunu, yerel seçimlere az bir süre kala yeni yıl hediyesi olarak işten çıkarıldıklarını belirterek, ”Biz burada, hakkımızı demokratik yollarla istiyoruz. Kimin sesi çıkmıyor, onu çıkarıyorlar. Bizim hiç kimsemiz yok. Hiçbir şeyimiz yok. Bize diyorlar ki sizin kocanız var. Kocanızdan boşanın, sizi işe alalım diyorlar. On beş yılımızı verdik buraya. Madem işten çıkaracaklardı, yeni girenleri neden aldılar. Yaklaşık 20 kişiyi, yeni işe aldılar” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.