• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

04 Ocak 2012 18:23

Tayvan 101. Yaşında Ankara Etkinliği

Tayvan 101. Yaşında Ankara Etkinliği

Tayvan’ın Kuruluşunun 101’inci Yıl Dönümü Çeşitli Etkinliklerle Kutlanırken, Çubuk Agat taşı da güzel bir hediye oldu.

Çin Cumhuriyeti’nin 101’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Ankara’da ‘Çin Cumhuriyeti (Tayvan) Üzerindeki Yeni Yüzyıl Dalgaları’ isimli fotoğraf sergisi açılışı yapılırken, gece de düzenlenen kutlama partisinde iki ülke arasında ilişkileri güçlendirmek amacıyla kurulan derneklerin açılışı yapıldı. Gecede yeni yıla birlikte giren davetliler, Ankara havaları eşliğinde oynayarak, kutlama pastayı birlikte kestiler.

Çin Cumhuriyeti (Tayvan)’ın kuruluş yıl dönümü nedeniyle Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu tarafından Kent Park Sergi Salonunda ‘Çin Cumhuriyeti (Tayvan) Üzerindeki Yeni Yüzyıl Dalgaları’ isimli fotoğraf sergisi açıldı. Beş gün açık kalacak fotoğraf sergisinin açılışına çok sayıda davetli katıldı. Çin Cumhuriyeti’nin 101’inci yıl dönümünün kutlandığı fotoğraf sergisindeki amacın, Türk insanının Tayvan hakkında daha çok bilgi sahibi olmasının amaçlandığını söyleyen Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu’nun hali hazırdaki Büyükelçisi Dr. James Chen, böylece iki ülke arasında ticaret, kültür, turizm, balıkçılık ve teknoloji gibi alanlarda daha fazla işbirliğinin sağlanacağını belirtti.

Soruları yanıtlayan Dr. James Chen, göreve geldikleri 2010 yılından bu tarafa eşi Maria Peng ile birlikte çok çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, bu etkinlikleri 2012 yılında daha da çok artırarak devam ettireceklerini kaydetti. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde 2012 yılından çok umutlu olduklarını vurgulayan Dr. James Chen,’’Biz Tayvan ve Türkiye arasında vize uygulamalarının kalkmasını istiyoruz. Tayvan ve Türkiye arasındaki ilişkilerde daha çok samimi olmayı ve bazı konularda işbirlikleri yapmayı istiyoruz. Biz 2012 yılından çok daha umutluyuz. Tayvan 2012 yılında, Türkiye ile sıkı bağlar kurmak ve daha fazla işbirliğini genişletmek ve alışverişte bulunmayı ümit etmektedir’’ dedi.

Van depreminde Türkiye ile el ele, kalp kalbe kendi çaplarında hareket ettiklerini anlatan Dr. James Chen, depremden sonra kurdukları prefabrik evleri ve orada yaptıklarını anlatırken, bu ilişkileri daha da çok artırmak istediklerini sözlerine ekledi.

Sergide bulunan fotoğraflar hakkında da bilgi veren Dr. James Chen, ’’Sergimizde Tayvan’ın doğal güzellikleri, Çin Kültürü, Tayvan’ın sağladığı insani yardımlar, iş olanakları ve yeni teknolojiler, 2011 yılında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin afişleri, Tayvan ve ana kıta Çin arasındaki barışçıl gelişme ile ekonomik işbirlikleri anlatılmaktadır’’ diye konuştu.

Sergiden sonra düzenlenen kutlana partisinde yeni kurulan Orta Doğu- Tayvan Girişimciler Derneği (OTTGD), Türkiye – Tayvan Mezunlar Derneği (TTMD) ve Ankara Tayvan Dostluk Derneği (ATDD)’nin tanıtımı ve açılışı yapıldı. Konuşmaların ardından üzerinde Tayvan bayrağının ve 101’inci yılını kutlayan yazıların yazıldığı pasta Büyükelçi Dr. James Chen ve davetliler tarafından alkışlar eşliğinde kesilirken, yeni yıla Ankara havaları ve oyunları eşliğinde girildi.

Gece boyu Ankara oyunları oynayan Dr. James Chenve eşi Maria Peng gecenin ilgi odağı olurken, kutlamalar nedeniyle Çubuk Agat taşı işlemecisi Ahmet Keser tarafından çifte Çubuk Agat taşından yapılma kolye ve kravat iğneliği hediye edildi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.