• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

18 Mart 2011 17:50

Temayül Yoklamaları Başlıyor

Milletvekilli Listeleri İçin Hafta Sonu Temayül Yoklamaları Yapılacak.

AK Parti de 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde aday adaylığı başvurularının tamamlanmasının ardından, oluşturulacak milletvekilli listeleri için hafta sonu temayül yoklamaları yapılacak AKP’de 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde aday adaylığı başvurularının tamamlanmasının ardından, oluşturulacak milletvekilli listeleri için hafta sonu temayül yoklamaları yapılacak.

Ardından listeleri yapacak genel başkan yardımcıları ve grup başkanvekillerinin bir araya gelmesiyle üst komisyon oluşturulacak. Listelere son şeklini verecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partiye transfer edeceği vitrin isimleri ise Mart ayı sonunda davet edecek.

AK PARTİDE SEÇİM TAKVİMİ BAŞLADI

AK Partide, 12 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimlerinde aday adayı başvuruları tamamlandı. Ancak Başbakan Erdoğan’ın milletvekili listelerini YSK’ya sunmadan önce partiye transfer edeceği isimleri Mart ayı sonunda davet edeceği belirtiliyor. Spor, sanat, iş dünyası, sivil toplum örgütleri ve diğer siyasi partilerden davet edeceği isimleri ise milletvekili listesini şekillendirecek.

Hafta sonu illerde milletvekili listelerine girecek ilk belirlemeler yapılacak. Temayül yoklaması ile belirlenecek aday adayları daha sonra MYK üyelerinden seçilecek üst komisyon tarafından şekillenecek.

AKP 60 KADIN HEDEFLİYOR

Son kararı ise Başbakan Erdoğan verecek. Bu arada, Erdoğan’ın mevcut milletvekili listesini yüzde 60’nı değiştireceği, 60 kadın milletvekili adayını listenin ön sıralarına yerleştireceği de kulislerde dillendiriliyor.

SAHİL KENTLERİNE VİTRİN İSİMLER

AK Parti, zayıf olduğu sahil kentlerine ise ünlü ve şehrin ileri gelenlerini koyacağı kaydediliyor. Başbakan Erdoğan’ın henüz vitrin isimleri partiye davet etmediği de iddialar arasında. Başbakan Erdoğan’ın hafta sonu Suudi Arabistan’a yapacağı ziyaretin ardından, milletvekili listelerini oluşturmak için çalışacağı ve kurulacak üst komisyonda da temayül yoklamaları sonucunda oluşan listeyi gözden geçireceği söyleniyor.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.