• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

30 Mayıs 2013 15:52

Tuğluca ve Aydos’a 17 Yıl hapis Cezası

2008 yılında tutuklanan 2010 yılında tahliye olan eski Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aydos 17 yıl 6’şar ay hapis cezası verildi.

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak ve vermek, evrakta sahtecilik ve şantaj” iddiasıyla 47 kişinin yargılandığı davada, eski Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aydos 17 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına, sanıklar İsmail Yazı, Mehmet Yücesoy, Adem Tuğluca, Osman Aydos, Cafer Erdoğmuş, Galip Günduvan, Suat Öztürk ve Yavuz Ünsal ile avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür, daha önce verdiği esas hakkındaki mütalaayı tekrarladığını ifade etti.

Sanık avukatları, müvekkillerinin beraatlarını, eğer aksi yönde karar verilecekse de lehe olan yasa maddelerinin uygulanmasını istedi. Duruşmada son sözleri sorulan sanıklar da beraatlarını talep etti.

Mahkeme Başkanı Dündar Örsdemir, aranın ardından kararı açıkladı.

Sanıklar eski Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aydos ile Belediye Encümeni ve Meclis Üyesi Bahri Şahin’i, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “ihaleye fesat karıştırma”, “resmi belgede sahtecilik” ve “özel belgede sahtecilik” suçlarından 17 yıl 6’şar ay hapisle cezalandıran mahkeme, sanıkların, cezalarını çektikten sonra memuriyet görevlerinin yasaklanmasına, denetimde serbestlik tedbirlerine tabi tutulmalarına karar verdi.

Sanıklar Osman Aydos, Bahri Şahin ve Adem Tuğluca’nın da aralarında bulunduğu 6 sanığı, “şantaj” suçundan da 5 bin lira adli para cezası ile cezalandıran mahkeme, diğer sanıklara da “ihaleye fesat karıştırma”, “evrakta sahtecilik”, “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme” gibi suçlardan ceza verdi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.