• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

12 Ağustos 2010 15:17

Vali Yüksel Çubuk’ta İncelemelerde Bulundu

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, çeşitli incelemelerde bulunmak için Çubuk’a geldi.

Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı’yı ve Belediye Başkanı Lokman Özden’i makamında ziyaret eden Vali Yüksel, ilçenin gelişmesine katkıda bulunacak projelere destek vereceklerini söyledi.

Ziyarette hayvancılığın temel karakterinde olan gübrenin neden olduğu kokuyu en aza indirmek için Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) yapıldığını söyleyen Vali Yüksel, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’in de katılımıyla ilçede düzenlediği toplantıda, Esenboğa Havaalanına giriş ve çevresindeki koku salınımının azaltılması ve hatta etkilerinin ortadan kaldırılması amacıyla yapılan projede alt yapı çalışmalarının yapılması noktasına gelindiğini bildirdi.

Alt yapı dosyalarının ilgili bakanlık tarafından onaylandığını, 26 Ağustosta ihale yapılacağını ifade eden Yüksel, bölgedeki 300 hayvan tesisinden yaklaşık 100 tanesinin nakli konusunda çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.

Yüksel, şöyle konuştu:

”Hayvancılığın temel karakterinde gübre var, koku da var. Ama bütün bunları yaparken çevredeki kokuyu en aza indirmek için tedbirleri almak gerekiyor. Organize Sanayi Bölgesi yapılmasının temel nedenlerinden birisi de kokunun tesirini en aza indirmek”dedi.

-TÜRKİYE’DE BİR İLK

Hayvancılığa dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin Türkiye’de ilk kez uygulandığını bildiren Yüksel,ilçeye yapılması istenen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile ilgili ilerleyen günlerde YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ı da davet ederek, bir Çubuk toplantısı yapacaklarını belirterek, üniversitenin Çubuk’ta kurulması için üzerine düşen her türlü desteği vereceklerini söyledi.

-GELECEĞİN REÇETESİ ÇUBUK’TA

İlçenin, hayvancılıkta Türkiye’nin politikasını belirlemede çok önemli bir yeri olacağını bildiren Yüksel, ”Bana göre geleceğin reçetesi, Çubuk’taki domates, vişne, besin kaynakları ve toprağın korunması meselesidir. Ben de Çubuk’un tarım ve hayvancılık bakımından daha etkili hale gelmesinde büyük bir dikkat göstereceğim” dedi.

Kaymakamlıktaki toplantının ardından esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Yüksel, parkta gördüğü bir çocuğa oyuncak hediye etti. Atatürk Parkı’ndaki bir bankta oturan yaşlı adamla sohbet eden Yüksel, evinin yandığını öğrendiği yaşlı adamla ilgilenilmesi talimatını vererek, yaşlı adamın istemesi durumunda huzurevine yerleştirilebileceğini söyledi.

-TARİHİ EVLERİN RESTORASYONU İÇİN DESTEK

Belediye Başkanı Lokman Özden’i de makamında ziyaret eden Yüksel, belediyenin ilçedeki tarihi binaların mülkiyetini almaları durumunda bazılarının restorasyonunu kendilerinin yapabileceklerini söyledi. Başkan Özden’in kendisine verdiği kitapçığı inceleyen Vali Yüksel, ilçenin turizm açısından değerlendirilecek bir çok alanın olduğunu ve bu konuda kendilerine düşen görevi yerine getireceklerini kaydederek, ’’Ben Çubuk’u çok sevdim. Yöneticilerimiz Sayın Kaymakamımız Meftun Dallı ve Sayın Belediye Başkanımız Lokman Özden, ilçenin tüm meselelerine hakim durumdalar ve bir şeyler ürete bilmenin peşindeler. Ayrıca ilçe insanı da her konuda meselelerine sahipler. Bende Ankara Valisi olarak tüm birim müdürleri ile birlikte notlarımızı aldık. Alınan notlarında takipçisi olacağız’’ şeklinde konuştu

Vali Yüksel, daha sonra kaymakamlıktaki toplantıda, besicilerin sorunlarını dinledi ve ardından Çubuk Sağlık Su fabrikasında incelemelerde bulundu.

  İlk olarak kaymakamlığı ziyaret eden Vali Yüksel, burada ilçedeki eğitim, sağlık, güvenlik, ulaştırma ve ekonomi alanlarının durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Esenboğa Havalimanı yakınında bulunan besi çiftliklerinin sahipleriyle görüştü. Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından halkın arasına karışan Vali Yüksel, esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Vatandaşlar Vali Yüksel’den Çubuk’a üniversite kurulmasını istedi. Sokakta gördüğü çocuklara oyuncak veren Yüksel, durumu iyi olmayan yaşlı bir vatandaşa da yardımda bulundu.

Halkın sorunlarını dinledikten sonra belediyeyi ziyaret eden Yüksel, burada belediye başkanı Lokman Özden’den belediyenin faaliyetleri hakkında bilgi edindi. Lokman Özden ilçede bulunan tarihi evlerin restorasyonu için Vali Yüksel’den destek istedi. Vali Yüksel, tarihi evlerin restorasyonu için elinden gelen desteği vereceğini belirtti.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, hayvancılığın temel karakterinde olan gübrenin neden olduğu kokuyu en aza indirmek için Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) yapıldığını söyledi.

Vali Yüksel, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’in de katılımıyla ilçede düzenlediği toplantıda, Esenboğa Havaalanına giriş ve çevresindeki koku salınımının azaltılması ve hatta etkilerinin ortadan kaldırılması amacıyla alt yapı çalışmalarının yapılması noktasına gelindiğini bildirdi.

Alt yapı dosyalarının ilgili bakanlık tarafından onaylandığını, 26 Ağustosta ihale yapılacağını ifade eden Yüksel, bölgedeki 300 hayvan tesisinden yaklaşık 100 tanesinin nakli konusunda çalışmalara başlayacaklarını kaydetti. Yüksel, şöyle konuştu:

Üniversite zirvesi

“Hayvancılığın temel karakterinde gübre var, koku da var. Ama bütün bunları yaparken çevredeki kokuyu en aza indirmek için tedbirleri almak gerekiyor. Organize Sanayi Bölgesi yapılmasının temel nedenlerinden birisi de kokunun tesirini en aza indirmek” dedi.

Adalet Sarayı’nı da ziyaret eden Vali Yüksel, buranın ardından ilçede bulunan Sağlık Su tesisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Sağlık Su tesisindeki incelemelerinin ardından gazetecilerin besicilerle ne görüştünüz sorusuna cevap veren Vali Yüksel, besicilerin havalimanına vermiş oldukları rahatsız edici koku sebebiyle yeni tesislere nakli konusunda bazı sıkıntıların olduğunu, besicilerin bu konu da kendisinden yardım istediklerini söyleyerek bu sıkıntıların önümüzdeki günlerde giderileceğini kaydetti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.