• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

27 Ekim 2011 21:26

Validen Çubuk Osb’de İnceleme

Validen Çubuk Osb’de İnceleme

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Türkiye’de ilk defa kurulacak olan Çubuk ilçesindeki Hayvancılığa Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanında Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ile birlikte incelemelerde bulundu.

Mutlu Köy’de 2 bin 600 hektarlık alanda inşa edilen Hayvancılığa Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni gezen Vali Alaaddin Yüksel, inşaatın istenen seviyeye gelmemesinden dolayı firma yetkililerine üzüntüsünü belirterek “Yağmur yağması, taşın çıkması ve benzeri birtakım konudaki görüşlerin kabul edilir bir yanı yoktur. Bizi ilgilendiren şey, bir an önce inşaatın tamamlanmasıdır” dedi.

OSB Müteşebbis Heyeti Toplantısında firma yetkililerinin inşaatta istenen seviyeye gelememelerinin gerekçesi olarak yağışları ve sert kayalıkları göstermesine tepki gösteren Vali Yüksel, Türkiye’nin her yerinde yağışların olduğunu ve yağışlar oluyor diye hiçbir işin aksatılmadığını belirterek, “Yağışlar Ankara’da da oluyor, Polatlıda da oluyor, Çubuk’ta da oluyor, Türkiye’nin her yerinde oluyor. Firma olarak baraj yaptığınızı söylüyorsunuz, yağış var diye baraj yapılmıyor mu? Alanı inceledim gerçekten bazı bölgelerde son derce sert kayalıklar ve andezit benzeri kayalıklar bulunuyor. Ancak alan firma kendi markasını tescil ettirmiş bir firmadır. Yağmur yağması, taşın çıkması ve benzeri bir takım konudaki her türlü görüşlerin kabul edilir bir yanı yoktur. Bu tür görüşlerin bizim tarafımızdan kabul edilir bir yanı yoktur. Ancak bizi ilgilendiren şey, biran önce inşaatın tamamlanmasıdır” diye konuştu.

Yapılan toplantıda yüklenici firmaya yeni bir görev daha verdiklerini söyleyen Yüksel, parsel kazılarının da yüklenici firma tarafından yapılmasını istediklerini belirtti.

Türkiye’de ilk

Türkiye’de ilk defa böyle bir projenin hayata geçirileceği ifade eden Yüksel, Osb’nin bölgedeki koku meselesinin de kaldırılması için bir fırsat olacağını söyledi.

Osb konusunda başta Başbakan olmak üzere tüm ilgililerle görüştüğünü ve Osb ödeneğinin süratle aktarıldığını hatırlatan Yüksel, “Gerçektende Osb için çok çabuk hareket edildi ve geçen sene temmuz ayından sonra ihale hazırlıklarına başlanıldı. Eylül ayında da bu işlemler bitirilerek yer teslimi yapıldı. Osb, içerisinde yaklaşık 99 adet çok modern ahırları, sosyal tesisleri, hayvan hastaneleri, kesim alanları ve özellikle de ahırlarda bulunan gübrelerin otomatik cihazlarla projede yeri belirlenen alana götürülmesi ile orada enerjiye dönüştürülmesi de dahil olan son derece akılı düşünülmüş bir proje alanıdır. Benim temennim ve heyecanım bu bölgeye tesisin biran önce yapılması ve 2012 yılı son ayına doğru bunu Türkiye ile paylaşmaktır” dedi.

Türkiye’nin İlk Hayvan Borsası Çubuk’ta Kurulabilir

Kendisinin ve ilçe yöneticilerinin tarım ve hayvancılığı yüreğinde yaşayan bir kişi olduğunun altını çizen Yüksel, bölgede ne hayvancılığı yok edeceklerini, ne de havaalanının çevresindeki kokuya müsaade edeceklerini vurguladı. Bu işi ekmek kapısı yapan ve bu bölgede yerleşik yaşayan belirli sayıda hayvanı olan (kriterleri belirlendi) insanların mağdur etmeden bu işi götürmek istediklerini kaydetti.

Vali Yüksel, OSB projesinin tamamlanmasıyla Türkiye’nin ilk hayvan borsasının Çubuk’ta kurulabileceğini de sözlerine ekledi.

Şantiye binasında yapılan OSB Müteşebbis Heyeti Toplantısına Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ankara Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Zihni Yüce, Belediye Meclis Üyeleri Harun Olmuş, Hüseyin Doğanay, İl Genel Meclis Üyeleri Şahap Topçu, Mutlu Köyü Muhtarı ile besici temsilcileri de katıldılar.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.