• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

29 Aralık 2010 20:02

Valilikten Büyük Projeler

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Türkiye’deki Seyahat Acentelerinin Tur Paketlerinde Ankara’nın Yer Almadığını Belirtti.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Türkiye’deki seyahat acentelerinin tur paketlerinde Ankara’nın yer almadığını belirterek, ‘Bugün en çok yabancı turisti ülkemize getiren tur şirketinin yetkililerine Ankara gezdirilecek. 2011 yılı tur paketlerine Ankara’nın da alınması konusunda çalışma yapılacak’ dedi.

         Vali Yüksel, Valiliğe bağlı kurum ve kuruluşların il ve bölge müdürleriyle Valilik toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantıda, 2010 yılı değerlendirildi, 2011 yılı hedefleri belirlendi. Yüksel, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, bu yıl Ankara turizminin hareketlenmesi ve turizmden hak ettiği payı alması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Seyahat acentelerinin, tur programlarına Ankara’yı almaya başladıkları müjdesini veren Yüksel, ‘Türkiye’deki seyahat acentelerinin tur paketleri içinde Ankara’nın hiç yer almadığını öğrendik. Tur şirketlerinin çoğunluğunun da Ankara’nın sosyal ve kültürel yapılanması hakkında bir araştırma dahi yapmadığını belirledik’ dedi. Yabancı ülkelerden 7-9 günlük tur paketlerinde, sahil kentleri, İstanbul, Edirne gibi illerin yer aldığını ancak Ankara’nın bulunmadığını üzüntüyle öğrendiklerini belirten Yüksel, ‘Bugün en çok yabancı turisti ülkemize getiren bir tur şirketinin yetkililerine Kültür ve Turizm İl Müdürü Doğan Acar Ankara’yı gezdirecek. 2011 yılı tur paketlerine Ankara’nın da alınması konusunda çalışma yapacaklar’ diye konuştu. Türkiye’ye gelecek turistlerin Ankara’yı görmesini arzu ettiklerini anlatan Yüksel, 49 müzesi, 40 çocuk kütüphanesi, 10 tiyatrosu, 55 bin koltuk kapasiteli 26 sineması, 2 opera ve balesi bulunan bir şehrin tur paketlerinde yer almamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

‘Ankara, öyle bir şehir olmalı ki bu şehre gelemeyenler kendisinde bir eksiklik hissetsin’ diyen Yüksel, 2011 yılının Ankara’nın dünya pazarlarında tanıtılacağı bir yıl olması için üzerlerine düşen görevi yapacaklarını bildirdi.

 EXPO 2020 MECLİSİ KURDUK

Bugün dünya şehirlerinin EXPO’ları konuştuklarına işaret eden Yüksel, 2010 EXPO’nun yapıldığı Çin’in Şanghay şehrini 73 milyon kişinin ziyaret ettiğini bildirdi. 2020 EXPO için Amerika’dan 4, Tayland’dan 3, Hollanda’dan 3 şehrin yarışa girdiğini bildiren Yüksel, Türkiye’den de İzmir, Ankara gibi illerin bu yarışa girmesini istedi. Yüksel, ‘EXPO yarışında Ankara’yı hazır hale getirmek için birinci toplantıyı yaptık. Bu toplantıda 2020 EXPO Meclisi kurduk. Çalışmalar sürdürülüyor’ diye konuştu.

EXPO’nun bir toplantısında da çocuk temasını işleyeceklerini belirten Yüksel, ‘100 bin çocuğu Ankara’ya getirmeliyiz ve Ankara’da dünya buluşması yapmalıyız. EXPO’lar, yapıldıkları ülkeye sadece gelir getirmiyor. O ülkeyi dünya şehri yapıyor, dünyaya tanıtıyor’ dedi.

GÜNÜN ŞARTLARINA UYMAYAN BİLGİ VE BELGELER İSTENMEYECEK

Bu yıl yapılan önemli yatırımlardan birinin de Çubuk’taki Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olduğunu ifade eden Yüksel, kısa sürede Çubuk ilçesindeki Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamlanmasıyla Türkiye’de ilk defa bir canlı hayvan borsasının oluşacağını kaydetti. Hizmet sektöründe yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Yüksel, her hafta salı günleri düzenlenen Halk Günü’nde hem Ankara’dan hem de Ankara dışındaki illerden gelen vatandaşların sorunlarına çözüm arandığını belirtti.

Kurum ve kuruluşların il ve bölge müdürlerinden, vatandaşlara yönelik yapılan iş ve işlemler ile bu işlemlerde istenilen belgeleri isteyen Yüksel, 2011 yılı itibarıyla günün şartlarına uymayan belge ve bilgilerin istenmeyeceğini bildirdi. Bu konuyla ilgili bir vali yardımcısının görevlendirileceğini ifade eden Yüksel, şöyle konuştu:

‘Ankara’daki tüm kurumlarda vatandaşlardan istenen bilgi ve belgelerin neler olduğunu bir kez daha gözden geçireceğiz. Bunlar arasında gereksiz olanları, dünden bugüne geçen ve artık bugün hiçbir hikmeti harbiyesinin kalmadığı, vatandaşı ‘bugün git yarın gel’ anlayışından uzaklaştıracak neler varsa bunları temizleyip, yeniden hizmet uygulamaları geliştirilmiş bir bakış ortaya koyacağız.’

Ankara’nın Polatlı ilçesine gelen mevsimlik işçilerle ilgili uygulamaya konulan projenin tüm Türkiye’de uygulanmaya başlayacağını anlatan Yüksel, sağlık müdürlüğünün gerçekleştirdiği aile hekimliği projesinin başarılı bir şekilde devam ettiğini kaydetti. Halk oylamasının yapılacağı dönemde uygulanan mobil nüfus müdürlüklerinde 103 bin kişinin kimliklerinin değiştirildiğini ifade eden Yüksel, hastane bahçelerinde kalmak zorunda olan hasta yakınları ile sokaklarda yaşayan evsiz ve kimsesiz vatandaşların Valilikçe belirlenen otellere yerleştirildiklerini anımsattı.

İl ve bölge müdürlerinin sıkıntılarının ve 2011 hedeflerinin konuşulduğu toplantının ardından Vali Yüksel, il ve bölge müdürlerine çam fidanı hediye etti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.