• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

26 Ocak 2014 22:27

Yağmur Yağması İçin Dua Edildi

cubuk yağmur duasiÇubuk Ziraat Odası, Çubuk Belediyesi ve Çubuk Müftülüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği program ile öğle namazı çıkışında kurbanlar kesilip, vatandaşlar yağmur duasına çıktı.

Yağmur duası programına Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Çubuk Girişimci İş Adamları Dernek Başkanı Yasin Özden, Ak Parti Çubuk İlçe Yönetim Üyeleri, MHP Çubuk Belediye Başkan Adayı Hayati Tamer, BBP Çubuk Belediye Başkan Adayı Mustafa Özden, Çubuk Platformu Başkanı Şuayip Yaman, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çiftçiler, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çubuk Ziraat Odası Çubuk Belediyesi ve Çubuk Müftülüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği organize ile öğle namazı çıkışında Atatürk Parkında toplanılarak kurbanlar kesilip, topluca yağmur duası yapıldı. İlk olarak Merkez Camii imamları tarafından Kuranı Kerim ile başlayan programın sonunda Çubuk Müftüsü Bilal Kara tarafından da yağmur duası okundu.

Ankara’nın en önemli tarım merkezi olarak bilinen Çubuk Ovası’nda yüz binlerce dönüm arazinin ekili olmasına rağmen yeteri kadar yağış alınmaması nedeniyle kuraklığın etkili olduğunu belirten Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, kuraklığın sona ermesi için ilçe halkının katılımıyla yağmur duası yaptıklarını söyledi.

İlçenin içme suyunun karşılandığı Çubuk 2 Barajında ve tarımda kullanılan sulama barajlarında suların çekildiğini son yılların en kurak yılının yaşandığını vurgulayan Gülle, ’’Bilindiği üzere tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde kuraklıkla karşı karşıya. Bizde ziraat odası olarak bir toplantı yaptık ve kaymakamımızla, belediye başkanımızla ve ilçe müftümüzle görüşerek yağmur duasına çıkma kararı aldık. Yağmur duamızı Allah şimdiden Kabul eylesin. İlçemizde yüz binlerce dönüm alanda ekili mahsulümüz kuraklık nedeniyle tehlike altında. Kuraklık böyle gider, yaz yağmurları da olmazsa çiftçimiz zor durumda kalır. Kuraklığın sona ermesi için ellerimizi duaya açıyoruz. İnşallah kar ve yağmur yağış olur ve çiftçimiz kuraklık sıkıntısından biran önce kurtulur’’dedi.

İlçe Müftüsü Bilal Kara tarafından yapılan yağmur duasına vatandaşlarda el açıp amin diyerek eşlik ederken, duanın ardından ise tekbirler eşliğinde kurbanlar kesildi. Daha sonra duaya katılan vatandaşlara lokum dağıtıldı.

Vatandaşlar da bu yılının çok kurak geçtiğini ifade ederek yağmur duasını organize eden ziraat odasına teşekkür etti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.