• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

29 Aralık 2013 19:27

Yılların Siyasetçisi

Yılların Siyasetçisi

saban dayi saban suludereÇubuk ilçesinin renkli simalarından ömrünü siyasetin arka planına vermiş birisi o.

İlçede Şaban Dayı olarak bilinen 68 yıldır aktif siyasetin içinde. O kiminin abisi, kiminin amcası, kiminin dayısı, kiminin de dedesi oldu.

1933 doğumlu 80 yaşında şu anda ak parti ilçe teşkilatında çaycılık yapan Şaban Suludere ile yaptığımız söyleşide;        1946 yılından bu yana İsmet İnönü ile Cumhuriyet Partisinde siyasete başladım. Adnan Menderes’le Adalet Partisi, Demokrat Parti, Fazilet Partisi, CHP, DYP gibi birçok parti ile çalıştım. Kendi çapımda, gücümün yettiği kadarıyla birçok insana iş imkânı sağlamış hayır dualarını aldım. Yaptığım işi severek yapıyorum. Gelecek nesile örnek olmak için çalışıyorum” diye konuştu.

Ülkemizde birçok askeri darbe ve ekonomik kriz görmüş olmasına rağmen ümidini ve neşesini kaybetmemiş kişiliğini hep korumuş Şaban dayı çevresinde sevilen sayılan neşe saçan bir insan. Gerektiğinde kendisine akıl danışılan akil insanlardan birisi. Bu yaşına rağmen takım elbisesinden vazgeçmeyen ve kravatına gönülden bağlanan ve hala çalışmaktan yılmayan gençlere örnek olan bir ekoldür. Kendisi siyasette son olarak finalini ak parti ile yapacağını söylüyor.

Allah sana hayırlı ve uzun ömürler versin ŞABAN DAYI…

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

  • Lokman ÖZTÜRK 29 Aralık 2013 23:20 CEVAPLA

    ŞABAN abimiz, büyüğümüz, kahve kültürü dışında bir ömür seçmiş, dedikodudan uzak, hep örnek davranış ve tavırlarıyla toplumda kabül görmüş birisi. Hem dua almış, hem vefa göstermiş, hemde hoş bir seda ile yaşamına devam eden büyüğümüzdür. Kendisiyle komşuluk yapmış olmanın sevinci içerisindeyim. Hiç yüzünün ekşidiğini görmedim, hep güler o, Kaç kişimize böyle yaşarken övgüler yapılıyorki. Siyasette her görüşten seveni var. Bence bir insan için en güzel varlık sevilmek. Çubuk un çınarı diyelim. Allah uzun ömürler versin ŞABAN DAYI.