• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

22 Ekim 2014 19:45

Yorgan Sezonu Açıldı

Yorgan Sezonu Açıldı
Yorgan Dikimevlerinde Yogun Mesai

Yorgan Sezonu Açıldı

Kışın yüzünü göstermesi ve havaların soğumasıyla birlikte her kış olduğu gibi bu kış öncesi de yorgan dikim evlerinin yoğun mesaileri devam ediyor.

Ankara’nın Çubuk ilçesinde vatandaşların soğuk havalarda kullandıkları yorganlar özenle dikiliyor.

Severek yaptığı meslekte 18 yılı geride bıraktığını belirten 33 yaşındaki yorgancı Mustafa Dövüşkaya: ” Kış ayları geldi, bizde yoğun çalışıyoruz. Taleplerimiz bir hayli arttı. Bölgemiz soğuk, bu nedenle yorgana yoğun talep var. Yüzde yüz sağlıklı ve doğal koyun yünüyle el emeği göz nuru yorganlarımızı özenle dikiyoruz. Müşterilerimizin rahat, sıcak ve sağlıklı bir uyku uyumaları için uğraşıyoruz. Yorgan dikim evleri böyle soğuk havalar olduğu müddetçe uzun süreler devam edecektir” diye konuştu.

Genç kızların çeyizlerinin vazgeçilmezlerinden olan bir yorganı 4 ile 5 saat arasında diktiğini belirten Dövüşkaya sözlerine şöyle devam etti: “Yorganı genelde yeni evlenecek genç çiftler istiyor. İlçede bir çok çift bizim diktiğimiz yorganları kullanıyor. Ülkenin her yerine hatta yurt dışına bile gönderdiğimiz yorganlar oldu. Dünyanın her yerinde kullanılan yorganlarımız bize farklı bir heyecan veriyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.