• mufitonbasi@gmail.com
  • 0530 052 84 88

HABER DETAYI

13 Eylül 2010 11:43

Yukarı Çavundur da Skandal

Çubuk – Yukarı Çavundur’da 200 kişinin seçmen kütüğünden kaydının silindiği iddia edildi.

Çubuk’ta yaklaşık 200 kişinin seçmen kütüğünden kayıtları silindiği gerekçesiyle oy kullanamayacakları iddia edildi.

Yukarı Çavundur meydanında toplanan vatandaşlar, muhtarın partizanca davrandığını öne sürdü. Seçmen kütüğünden silinen vatandaşlar, jandarmanın titiz çalışmadığını da belirterek yaşananların muhtarın farklı siyasi görüşe sahip olmasından kaynaklandığını aktardı.

565 seçmenin oy kullanacağı Çubuk’un Yukarı Çavundur Mahallesi’nde yaklaşık 200 kişinin seçmen kütüğünden isminin silindiği gerekçesiyle oy kullanamayacağı ifade ediliyor. Seçmen kütüğünden kayıtları silinen seçmenler ise muhtarı taraf tutmakla suçlarken muhtarın referanduma saatler kala seçmen kâğıtlarını dağıttığı görüldü.

Doğma büyüme hep Yukarı Çavundur Mahallesi’nde yaşadıkların ifaden eden seçmenler muhtara ve jandarmaya tepkilerini dile getirdi. Seçmen kütüğünden silindiği için şikâyetçi olacağını belirten Mehmet Ali Söğüt, “40 yıldır Yukarı Çavundur’ da oturuyorum. Daha önce oyumu burada kullandım. Burada ikamet ediyorum, evim burada, oylarımız çıkmadı. Muhtara sordum, ‘yok senin oyun’ dedi. Köyün nüfusundan silinmişiz. Gelen jandarma niçin bizim evlerimize gelip sormamış, şikayetçi olacağız.” dedi.

Özellikle muhtarla arası iyi olmayan kişilerin seçmen kütüğünden silindiğini iddia eden Mustafa Ata, muhtarın kendilerini oyalayarak bir türlü kendilerine seçmen kâğıtlarını vermediğini kaydetti. Yukarı Çavundur’ da 15 senedir yaşadığını aktaran Ata, nüfus cüzdanında Yukarı Çavundur yazıyor, vatandaşlık numaram var, evim var; ama oy’unun olmadığını ifade ederek, “Seçmen kağıtlarını bir türlü alamadık. Muhtara söylediğimizde ‘gelin benim evimden alın’ dedi. Bizleri oyaladı, bu cuma günü de dağıtmaya başlayınca da bu iş piyasaya çıktı. Kendisine seçmen kütüğüne kayıtlı olmadığımızı söyleyince de bizlere ‘pazartesi günü gidin ne yaparsanız yapın, benim yetkim yok’ dedi. Muhtar bizleri oyaladı ama bazı kişilerin seçmen kâğıtlarını hemen dağıttı.” diye konuştu.

Seçmen kütüğünden silinen vatandaşların iddialarını yalanlayan Yukarı Çavundur Muhtarı Habib Yavuz ise sorulara şöyle cevap verdi: “Belediye zamanında Ankara’dan yazılanlar vardı. Bu insanlar ikametlerini tekrar Ankara’ya aldırdılar, silindiklerinden benim hiçbir bilgim yok” dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.